Web Analytics Made Easy - Statcounter

پارک ها از جمله جاذبه ها و دیدنی هایی هستند که رنگ تازه ای به زندگی در شهر دود گرفته و شلوغ تهران می دهند.

می شود برای لحظاتی دل از همه ی سر و صداهای شهر کند و راهی یکی از این پارک ها شد و به جستجوی آرامش پرداخت. در هر منطقه ای از پایتخت، تعدادی پارک به چشم می خورند اما بعضی از آن ها، فضایی خاص دارند و برای بسیاری از ساکنان و مهمانان این شهر، خاطره ای شیرین را یادآوری می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از آن ها خاطره ی یک دورهمی گرم و دلپذیر را در خود دارند؛ بعضی هایشان شیطنت های کودکانه را به یادمان می آورند و تعدادی نیز شاهد قدم زدن هایمان بوده اند.

امروز می خواهیم به شمال شهر تهران برویم و قدم به پارکی بگذاریم که طرفداران بسیاری دارد و گشت و گذار در آن، یکی از به یادماندنی ترین لحظات زندگیتان می شود؛ یک پارک تماشایی با فرشی از سنگ که می توانید در هر فصلی از سال بر روی آن قدم بزنید و خاطره سازی کنید. مقصد امروزمان، پارک جمشیدیه است که سال های سال در پایتخت جا خوش کرده و از میهمانانی که به دنبال فضایی به دور از شلوغی های شهر هستند، میزبانی می کند.

خودتان را آماده کنید تا یکی دیگر از زیبایی های چشم نواز تهران را بشناسید.

 

چرا پارک جمشیدیه؟

پارک جمشیدیه در شمال تهران قرار دارد و با آب و هوای نسبتا خوب می تواند گردشی متفاوت را برایتان رقم بزند.

این پارک امکانات مناسبی برای خوشگذرانی دارد و وجود رستوران، کافه، دریاچه و ... آن را به مقصدی جذاب تبدیل کرده است.

جمشیدیه یکی از پارک های پرطرفدار تهران برای قدم زدن است و کفپوش سنگی آن باعث شده تا فضایی خاص در این پارک به وجود آید.

بوستان جمشیدیه یکی از پارک های مشهور تهران است که با مساحتی حدود ۱۰ هکتار در شمال این شهر قرار دارد. این بوستان از شمال با کوه کُلَک‌چال و از جنوب با باغی به نام دولو همسایه است، از شرق به خیابان جمشیدیه و از غرب به جاده کلک‌چال محدود می شود.

بر اساس نظرسنجی های انجام شده در مرکز تحقیقات و مطالعات رسانه‌ای همشهری، بوستان جمشیدیه پس از پارک ملت دومین پارکی است که مردم تهران، به یک میهمان غیر تهرانی معرفی می‌کنند و آن را از جاذبه های دیدنی شهرشان می دانند. یکی از دلایلی که این بوستان را به تفرجگاهی پرطرفدار تبدیل کرده، این است که همه ی اقشار جامعه و از هر گروه سنی می توانند در آن فرصتی برای خوشگذرانی بیایند و لحظاتی شیرین را برای خود خلق کنند. کوهنوردان به این بوستان می آیند تا گرد هم جمع شوند و راهشان را به سمت کلک‌چال و کوه های شمال تهران و رشته کوه البرز ادامه دهند، مسن تر ها فضای این پارک را برای کسب آرامش انتخاب می کنند و برخی نیز با کافه ها و رستوران ها خودشان را سرگرم می نمایند.

در ادامه به جای جای این پارک می رویم که به بوستان سنگی نیز شهرت دارد و زیبایی های بسیاری را در خود جای داده است.

دیدنی های پارک جمشیدیه

فرقی نمی کند که از کدام یک از چهار ورودی پارک به آن وارد شوید. از همان ابتدا این فضای سنگی پارک و آرامش آن است که شما را مسحور خود خواهد کرد و گشت و گذارتان درست از همین جا آغاز می شود. در این بوستان می توانید به تماشای دیدنی های زیر بروید:

۱- دریاچه و آبشار و آبنماهای سنگی

یکی از دیدنی هایی که نگاه هر کسی را به خود جلب می کند، رقص آب در جای جای جمشیدیه است که در محل دریاچه به اوج خود می رسد. حضور آب در این پارک طراوت خاصی به آن بخشیده و به نوعی، تصویری از باغ های ایرانی را در ذهن تداعی می کند. در مجاورت آبشار و دریاچه نیمکت هایی وجود دارند که به شما فرصت می دهند برای ساعت ها به این جلوه ی روح نواز آب خیره شوید و از رقص ماهی ها در آب نیز لذت ببرید. اردک ها و مرغابی ها نیز سر و صدای خودشان را دارند و در میان دریاچه چرخ می زنند. حضور این جانداران نیز زیبایی این مکان را دوچندان می کند.

۲- گذرگاه های سنگی و رویایی

در ابتدای ورود به پارک جمشیدیه، نخستین چیزی که توجه شما را به خود جلب می کند، گذرگاه های سنگ فرش شده هستند که می توانید بر روی آن ها قدم بزنید و گوشه گوشه ی پارک را از نظر بگذرانید. درختان سر به فلک کشیده در دو سوی این گذرگاه ها منظره ای رویایی و مسیری چشم نواز را پیش رویتان قرار می دهند و شما را با خود به دنیایی دیگر می برند.

 

۳- حیوانات و تندیس های سنگی

یکی از دیدنی های جالب توجه جمشیدیه، تخته سنگ‌هایی هستند که تغییر شکل داده شده اند و هیبت حیوانات مختلف را در ذهن تداعی می کنند. کافیست کمی از قدرت رویاپردازی خود بهره بگیرید تا غرق تماشای این حیوانات سنگی شوید. این باغ وحش سنگی به حدی جذاب است که گردشگران رنج پیمودن ۶۰۰ پله را برای تماشای این حیوانات، به جان می خرند و از گردش خود لذت می برند. در این میان، به جز حیوانات، تندیس های دیگری هم دیده می شوند که مفاهیم طبیعی، فرهنگی و عرفانی دارند و با شکل و شمایل خاص خود قوه ی تخیل شما را به کار می اندازند.

4- بوستان فردوسی

بوستان جمشیدیه تا به امروز ۲ بار مورد بازسازی قرار گرفته تا زیبایی هایش حفظ شوند و مردم بتوانند به راحتی از امکانات آن استفاده کنند. یکی از این بازسازی ها در سال های ۱۳۷۵- ۱۳۷۴ صورت گرفت که طی آن حدود ۱۶‌ هکتار دیگر به جمشیدیه اضافه شد؛ اما نام تازه ای به خود گرفت و به پاس ۳۰ سال رنج شاعر نامدار در سرایش شاهنامه، با نام فردوسی مزین گردید.

بیش از ۶۳۱۷ متر مربع از این پارک به گلکاری اختصاص یافت و آمیزش دو عنصر سنگ و گیاه، جلوه ای متفاوت به آن داد. حالا این بوستان همچون فرزند پارک جمشیدیه است و با داشتن فضایی روح نواز مردم را به سوی خود می کشاند.

۵- نمایشگاه های فصلی

در برخی ایام سال می توانید شاهد برپایی نمایشگاه های هنری مختلف در جمشیدیه باشید. به عنوان مثال ممکن است در این پارک با هنرمندان صنایع دستی مواجه شوید که گرد هم آمده اند و حاصل هنر خود را عرضه می دارند. وجود این نمایشگاه ها در فضای خاص پارک، علاقه مندان بسیاری را راهی جمشیدیه می کند تا لحظات خوبی را در آن بگذرانند.

بوستان جمشیدیه، فرصت های خوبی را برای خوشگذرانی در اختیار شما قرار می دهد و می توانید با انجام فعالیت های زیر لحظات خوشی را در آن تجربه کنید:

۱- پیاده روی و کوهنوردی

درست است که جمشیدیه مثل پارک های دیگر، زمین بازی ندارد؛ اما در عوض بهترین فضا را برای یک پیاده روی لذتبخش در اختیارتان می گذارد. کافیست کفش مناسب به پا کنید و با اعضای خانواده یا دوستانتان راهی گذرگاه های زیبای این پارک شوید و گذر زمان و خستگی را فراموش کنید.

البته همه چیز به پیاده روی ختم نمی شود؛ این پارک میعادگاه کوهنوردانی است که قصد رفتن به کلک چال و ارتفاعات شمالی تهران را دارند. اگر به انجام یک کوهنوردی سبک علاقه مندید، راهتان را به سمت جمشیدیه کج کنید و به گروه های کوهنوردی بپیوندید. راه را بپیمایید تا به پناهگاه کلکچال برسید که نماد همبستگی اجتماعی است و سنگ بنای اولیه آن پس از سرنگونی دولت مردمی دکتر مصدق در کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ گذاشته شد. البته این برج چند سالی است که به روی کوهنوردان بسته شده اما تماشای آن در یکی از مرتفع‌ترین نقاط تهران، خالی از لطف نیست. اگر کمی نزدیک‌تر بروید، می‌توانید اسامی سازندگان برج را از روی آجرها و سنگ‌های آن بخوانید که عده ای از جوانان دهه ۳۰ هستند.

۲- پیک نیک

وجود آلاچیق و امکانات مناسب باعث شده تا جمشیدیه به مکان خوبی برای گذراندن یک روز به یادماندنی در کنار دوستان یا خانواده تبدیل شود. کافیست وسایل و مواد خوراکی لازم را بردارید و یکی از نقاط این پارک را انتخاب کنید تا در آن بنشینید و طعم شیرین دورهم بودن را بچشید.

۳- عکاسی

پایتان که به جمشیدیه برسد، سوژه های عکاسی یکی پس از دیگری پیش چشمتان رژه می روند و وسوسه‌تان می کنند که دست به دوربین شوید و با زدن یک دکمه گوشه ای از خاطره انگیز ترین روز زندگیتان را ثبت کنید. این پارک در هر فصلی جلوه ای تازه دارد. در بهار جوانه های سبز درختان لباس تازه ای بر تن پارک می نشانند و در تابستان به سرسبزترین حالت دیده می شوند. پاییز در این پارک حال و هوای دیگری دارد و فرشی از برگ های رنگارنگ را زیر پایتان پهن می نماید. زمستان هم با برف می آید و لباس سپیدش بر قامت درختان خودنمایی می کند. همه ی این جلوه ها بهانه ای برای ثبت تصویر به دستتان می دهد؛ چیزی که نمی توانید به راحتی از آن چشم پوشی کنید.

۴- خوشمزه گردی

با کمی قدم زدن در پارک و پیمودن پله ها و سربالایی ها به دریاچه و آبشار می رسید و در کنار آن گزینه های خوشمزه ای را می بینید که مقابلتان صف کشیده اند؛ مجموعه رستوران هایی با غذاهای محلی و سنتی کردی، آذربایجانی، شمالی و ... با فضایی سنگی و معماری سنتی که نیمکت هایشان را را رو به پارک چیده اند و اجازه می دهند در کنار غذا خوردن از منظره ی پیش رویتان نیز لذت ببرید.

 

۵- پرنده نگری

یکی از تفریحات جالبی که در جمشیدیه می توانید به آن مشغول شوید، تماشای ۶۰ گونه پرنده است که در فضای این بوستان به این سو و آن سو می روند و صدایشان از هر جایی به گوش می رسد. می توانید ساعت ها به انتظار بنشینید و به تماشای این جاندارن زیبای خلقت بپردازید و یا به کنار دریاچه بروید و رقص آن ها را در آب ببینید.

۶- تماشای چشم اندازی متفاوت از تهران

اگر راهتان را به سمت بخش های بالایی پارک جمشیدیه ادامه دهید، در نهایت به جایی می رسید که می توانید تهران را به صورتی متفاوت تماشا کنید. هر چه قدر هم که این شهر شلوغ باشد، از آن بالا همه چیز آرام به نظر می رسد و ما را غرق در تفکر می کند.

بوستان جمشیدیه یکی از پرطرفدارترین پارک های تهران است و امکانات رفاهی و تفریحی خوب و مناسبی دارد. از جمله ی امکانات این پارک می توان به سالن آمفی تئاتر، رستوران، آب‌نما، نیمکت، سطل زباله، آبخوری، آلاچیق، فضای سبز شامل گیاهان پوششی، جنگل کاری، درختچه، گل و گلکاری، سرویس بهداشتی و ۱۷۵ تیر روشنایی اشاره نمود.

راه دسترسی

آدرس: شهر تهران، خیابان شهید باهنر، خیابان شهید امیدوار

اگر می خواهید که با وسایل نقلیه عمومی خودتان را به جمشیدیه برسانید، راه های زیر پیش روی شماست:

اتوبوس: سوار بر اتوبوس های خط تجریش- جماران شوید و در ایستگاه مدرسه یادگار امام که سر خیابان امیدوار است پیاده شده و به وسیله تاکسی و یا پیاده روی به جمشیدیه برسید.

خطوط BRT: می توانید با استفاده از خط هفت اتوبوس های BRT (مسیر میدان راه‌آهن - تجریش) به تجریش بروید و از آنجا به وسیله تاکسی یا اتوبوس خودتان را به جمشیدیه برسانید.

مترو: در ایستگاه تجریش از مترو پیاده شوید و با استفاده از اتوبوس های خط تجریش-جماران به خیابان امیدوار برسید.

تاریخچه بوستان جمشیدیه

پیش از آنکه ایده ایجاد یک بوستان عمومی مطرح شود، قرار بر این بود که یک سرای سالمندان در موقعیت کنونی پارک جمشیدیه احداث گردد تا مسن تر ها بتوانند در فضایی به دور از شهر و شلوغی ها و سرشار از آرامش و هوای پاک، به زندگی خود ادامه دهند. در آن زمان، املاک زیادی در تهران به طایفه دولو که از مشهورترین خانواده‌های وابسته به قاجار بودند تعلق داشت و نام مهندس جمشید دولو قاجار نیز به عنوان مالک زمین این بوستان ثبت شده بود. وی که از مالکان بزرگ تهران به شمار می رفت، ملک ۶۹ هزار مترمربعی خود را به همسر پهلوی دوم بخشید و نامش بر سر زبان ها افتاد.

سرانجام ایده ی احداث خانه سالمندان نتوانست نظر مسئولین را به خود جلب کند و در سال ۱۳۵۶ این منطقه به شکل یک پارک عمومی در آمد. نام این پارک را به یاد صاحب اولیه آن یعنی جمشید دولو قاجار، جمشیدیه نهادند. طی چند سال این بوستان که در شمالی‌ترین نقطه پایتخت قرار داشت، به شهرت رسید و میزبان علاقه مندان بسیاری شد.

گیاهانی که در جمشیدیه می بینید

فضای سبز جمشیدیه یکی از زیبایی های آن به شمار می رود و جلوه ی خاصی به پارک داده است. در این فضای سبز درختان و گیاهانی همچون اقاقیا، نارون، چنار، زبان گنجشک، افرای سیاه، بیدمجنون، سرو، بلوط، زردآلو، سیب، گلابی و گیلاس را خواهید دید که هر یک زیبایی خاص خودشان را دارند.

طراح بوستان جمشیدیه

آنچه که امروز به عنوان بوستان جمشیدیه می شناسیم، در طول سال ها دچار تغییرات شده اما طراحی اصلی آن را کامران طباطبایی دیبا انجام داده است. وی که از نوادگان خاندان طباطبایی‌های تبریز است، در ۱۴ اسفند ۱۳۱۵ در تهران متولد شد و در سال ۱۳۳۵، تحصیل در رشته معماری در دانشگاه هاوارد را در شهر واشینگتن دی.سی. را آغاز کرد. او نقاش، شهرساز و معمار نوگرا و صاحب سبک ایرانی است که بناهای زیبا و ماندگاری همچون موزه هنرهای معاصر تهران، فرهنگسرای نیاوران و فرهنگسرای دانشجو، پارک شفق و ... را در کارنامه ی خود دارد و امروزه در خارج از ایران زندگی می کند.

توصیه ها

بهتر است برای رفتن به جمشیدیه، اواسط هفته را انتخاب کنید؛ چرا که در آخر هفته ها با ازدحام جمعیت در آنجا مواجه می شوید.

اگر در ایام شلوغی و تعطیلات با خودروی شخصی به این پارک رفتید، ماشین خود را در خیابان باهنر و کوچه های اطراف آن پارک کنید و با تاکسی تا ورودی جمشیدیه بروید چرا که برای پیدا کردن جای پارک به دردسر خواهید افتاد.

در مواقعی که ازدحام جمعیت و خودروها زیاد است می توانید با پرداخت هزینه از فضایی که به عنوان پارکینگ در نظر گرفته شده است، استفاده کنید.

به دلیل شیب زیاد خیابان شهید امیدوار، در زمستان و به هنگام یخبندان و بارش برف بسیار مراقب باشید تا به مشکل بر نخورید.

به طبیعت احترام بگذارید و در حفظ و نگهداری این میراث ارزشمند کوشا باشید تا آیندگان هم بتوانند از آن بهره ببرند.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۹۰۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ هکتار به بوستان بزرگ شهر یزد اضافه شد

ایسنا/یزد مدیر منطقه دو شهرداری یزد گفت: با اقداماتی که در دو سال اخیر در بوستان بزرگ شهر با صرف اعتباری بالغ بر۳۰۰ میلیارد ریال انجام شد، پنچ هکتار به سطح بهره برداری این بوستان اضافه شد.

«علیرضا ابویی» با بیان این که بوستان بزرگ شهر با وسعت تقریبی ۳۰ هکتار در مجاورت بلوار مدرس قرار دارد و یکی از بزرگترین بوستان ها در سطح منطقه دو شهرداری است، اظهار کرد: در دو سال اخیر شاهد اقدامات خوبی در این بوستان بوده‌ایم به طوری که با صرف اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال برای فعالیت‌های عمرانی، پنج هکتار به سطح بهره‌برداری این مجموعه افزوده شده است.

وی با اشاره به این که این بوستان دارای طرح مصوب بالادستی است، ابراز امیدواری کرد: در سال جاری بتوانیم با اعتباری  بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال در زمینه توسعه بوستان به ویژه در حوزه بازپیرایی قسمت قدیمی آن فعالیت های عمرانی خوبی را انجام دهیم و شاهد مراحل نهایی اقدامات عمرانی در بوستان بزرگ شهر باشیم.

مدیر منطقه دو شهرداری، توجه به ورزش‌های همگانی در مجموعه بوستان بزرگ شهر را از نکات مهم و موثر در طرح توسعه این بوستان دانست و افزود: در این مجموعه، شاهد یکی از بزرگترین پیست‌های دوچرخه سواری در سطح بوستان‌های شهر یزد هستیم و همچنین در طراحی، به بحث ورزش‌های همگانی از جمله فوتبال ساحلی توجه ویژه‌ای شده است.

وی با بیان این که بوستان بزرگ شهر یکی از محل‌های اسکان موقت مسافرین و مهمانان نوروزی است، گفت: آلاچیق هایی در سطح زیربنای دو هزار مترمربع ایجاد شده است به طوری که در ایام نوروز، هر روزه شاهد استقرار تعداد زیادی از مسافرین در این آلاچیق ها بودیم.

مدیر منطقه دو شهرداری یزد در ادامه با اشاره به رضایت بالای مسافرین از اسکان در این بوستان، افزود: امیدواریم در آینده بتوانیم به سطح بهره برداری اسکان مسافرین در سطح این مجموعه بیافزاییم.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شهرداری یزد، ابویی سرجمع هزینه‌های عملیات عمرانی بوستان بزرگ شهر در دو سال اخیر و سال جاری را بالغ بر۵۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات منطقه دو عنوان کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جلوگیری از هدررفت آب در بوستان‌ها
  • قرار است در پارک‌های تهران هتل بِروید یا چرخه رانت‌خواری بچرخد؟/ «شهرداری همان هتل نیمه‌کاره را بسازد، چرا می‌خواهد هتل جدید بسازد؟»
  • اقدامات سازمان بوستان‌ها برای مبارزه با سفیدبالک‌ها در فصل بهار
  • راه‌اندازی پارک علم و فناوری در عراق با استفاده از ظرفیت‌های پارک فناوری تهران
  • ۵ هکتار به بوستان بزرگ شهر یزد اضافه شد
  • ارزیابی ایمنی حدود ۱۵۰۰ بوستان در پایتخت و شناسایی بیش از ۱۵ هزار مورد ناایمن
  • استقبال کانون استان قزوین از برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • ارزیابی ایمنی بیش از هزار بوستان در تهران
  • ارزیابی ایمنی بیش از ۱۰۰۰ بوستان در تهران
  • دلیل مهدی چمران برای ساخت مسجد در تمام پارک‌های تهران | فیلم